streda 11. mája 2016

Romantiky nikdy nie je dosť

Romantika by vo vzťahu nemala byť iba pri "balení" alebo pred svadbou. Je to prejav lásky a toho, ako veľmi nám na človeku záleží. Aj keď si množstvo ľudí myslí, že to vzťah nepotrebuje, opak je pravdou. Netvrdím, že sa treba každý večer snažiť a robiť romantickú atmosféru, no občasné navodenie romantiky určite nič nepokazí. Práve naopak.


Romantika má viacero podôb. Niekedy sú to milé a zamilované slová, inokedy skutky alebo navodenie príjemnej atmosféry.



Milé a zamilované slová sú v dnešnej dobe asi najmenej používané. Slovo páči sa mi dokážeme povedať na ľubovoľnú vec, ktorá nám padne do oka no koľkokrát otvoríme srdce človeku, ktorý sa nám páči? Povedať ľúbim či milujem nie je ťažké, no koľkokrát to človek povie svojmu partnerovi v priebehu týždňa či mesiaca? Menej, ako by si zaslúžil. Hovoriť slová dokola a dokola je síce otrepané, no niekedy treba vyjadriť svoje city aj slovami. Navyše existuje v slovenskom jazyku množstvo synonimických slov, ktoré by vám s touto problematikou veľmi radi pomohli. A aj keď si myslíte, že to daný človek vie, nepotešilo by vás, keby vám povedal niečo milé?


Skutky sú najčastejším prejavom lásky. Už len obyčajné uvarenie kávy či ranný bozk na dobré ráno dokáže človeku neskutočne vylepšiť deň a navyše je v týchto činoch cítiť, ako vám na ňom záleží. Nemusí to byť kupovanie darčekov, niekedy sa aj v obyčajných veciach skrýva oveľa viac, ako to na prvý pohľad vyzerá.



Ako posledné tu máme romantickú atmosféru. Ak si myslíte, že je to z filmov už otrepané, môžete skúsiť niečo inak. Napríklad zvoliť ruže úplne inej farby, ako je žervená či ružová. Ak miluje váš partner modrú farbu, skúste zvoliť jemné modré ružičky, ktoré do situácie vdýchnu nevšednosť a samozrejme zaujímavosť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára